top of page

Tervetuloa sivuilleni!

Pauliina Koivisto

Ruoka ei ole vain energiaa, sillä on paljon suurempi merkitys omalle hyvinvoinnille ja terveydelle.

Oletko koskaan ajatellut, että syömälläsi ruoalla voi olla vaikutusta suolisto-oireisiin, paino-ongelmiin tai jopa päänsärkyihin sekä PMS-oireisiin?

Havahduin itse ajatukseen vuonna 2015, kun vihdoin sain ruokavaliomuutoksella apua hankalaan kasvojen alueella olleisiin iho-oireisiin. Siitä hetkestä heräsi kiinnostukseni holistiseen hyvinvointiin, ja vuonna 2020 aloitin Terveysopisto Saluksessa opinnot funktionaalisen lääketieteen ravintoneuvojaksi ja -terapeutiksi. Ravintoneuvojaksi valmistuin joulukuussa 2021 ja ravintoterapeuttiopinnot jatkuvat vielä kevään 2022 ajan.

Valmistuin käsityö- ja kotitalousopettajaksi Savonlinnan OKL:sta keväällä 2011. Olen toiminut opettajana valmistumisesta lähtien, vakituisena päätoimisena kotitalousopettajan vuodesta 2016. Ruoka ja ravitsemus ovat siis olleet jo pitkään osana omaa arkeani. Pätevöidyin terveystiedon opettajaksi keväällä 2022.

 

Ravintoneuvontani erityisosaamisalueita ovat erityisruokavaliot, painonpudotus ja -hallinta, suolisto-ongelmat (ummetus, turvotus, IBS), verenrokeritasapainotus, metabolinen oireyhtymä, energian lisäys, yleinen ravintoneuvonta sekä ruokasuunnittelu.

Ravintoneuvontani lähtökohtana on asiakkaan kokonaisvaltainen kohtaaminen. Rakennan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen ravintosuunnitelman, jossa huomioidaan paitsi asiakkaan oireet ja tavoitteet, myös hänen historiansa, mahdolliset allergiat ja yliherkkyydet tai erityisruokavalion. Suositukseni ja ohjeistukseni perustuvat ravitsemustieteeseen sekä lääketieteeseen funkitonaalisella näkökulmalla. Huomioithan, että palveluni ovat perusterveydenhuoltoa täydentävää hoitoa. 

Vastaanottoni sijaitsee Kunnon Syke Oy:n tiloissa Pihtiputaalla ja Haapajärvellä KultainenAurinko -tiloissa. Myös etäkonsultaatio sekä kotikäynnit Pihtiputaan lähikunnissa onnistuu. Ajanvaraus tapahtuu sähköisesti tai puhelimitse. HUOM! En ota tällä hetkellä uusia asiakkaita vastaan.

Yhteistyökumppaneitani ovat

Kunnon Syke Oy

Putaan Kunto-Siti Ky

Wiitaunionin liikuntaneuvonta

Puhti Lab Oy

Epassi

Koulutukseni

  • Kasvatustieteen maisteri, käsityö- ja kotitalousopettaja, Itä-Suomen yliopisto 2011

  • Lääketieteen perusteet, perusopinnot, Itä-Suomen yliopisto, 2019.

  • Terveyden edistämisen ja terveystiedon perus- ja aineopinnot (terveystiedon opettaja), Itä-Suomen yliopisto, 2022.

  • Hyvinvoinnin edistäjä, Happy Management, 2021.

  •  Diplomiravintoneuvoja, Terveysopisto Salus, 2021.

  • Diplomiravintoterapeutti, Terveysopisto Salus, valmistuminen syksyllä 2022 

bottom of page